Pelargonglass!
4 portioner

3 äggulor
3 äggvitor
2-3 dl florsocker
3 dl vispgrädde
2-3 msk finhackade pelargonblad "Sweet mimosa/ annan citrondoftande pelargon

Vispa äggulorna för sig till en slät smet.
 Vispa sedan äggvitorna till fast skum.
Vänd ner florsockret i äggvitan och vispa grädden för sig.
Blanda ihop äggvita, grädde och gulor i en skål. rör ner de finhackade pelargonbladen.
Häll upp smeten i en sockerkaksform.
Ställ in i frysen i ca 5 timmar. Rör om minst två gånger medan den stelnar.

Ta ut och spola formens utsida kort i hett vatten, stjälp upp och
dekorera med blad och blommor av pelargoner...

Tack Marketta

 

Rosendoftande pelargonkaka
Ugn 175 grader

Kaksmet
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
1 stort ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
färska blad av rosendoftande pelargon, t ex Attar of Roses

Tillbehör
Vispgrädde
Valfri sylt

Vispa grädden och rör sedan ner sockret försiktigt.
Tillsätt också ägget försiktigt och rör ned vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Klä en smord form med pelargonbladen och häll i smeten.
Grädda i tills kakan är gyllenbrun. Stjälp upp och låt svalna.

Dekorera med pelargonblad och servera med vispad grädde och sylt

 

Pelargon muffins
200 grader i 12 min ca:12st

  • 50 gr smör

  • 1 ägg

  • 1 dl socker

  • 1/2 dl mjölk

  • 1/2 dl finhackade pelargonblad Orange fizz  (apelsinsmak)

  • 1 1/2 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

Glasyr.
2dl florsocker m chokladsmak.2msk finhackade blad från pepparmynts
pelargon,  2 tsk vatten.
Dekorera med blomma eller blad.

 

Pelargonkaka
175 gr i 20 min.

4 ägg
4 dl socker
200 gr smält smör
5 dl vetemjöl

10-15 hackade blad av citron-eller rosdoftande pelargoner

2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Till glasyren:

120 gr philadelphiaost
75 gr smör
2½ dl florsocker

hackade blad av samma typ som ovan

Grädda i smord långpanna. Låt kakan svalna något.

Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan och
skär denna i lämpliga bitar.

Garnera med pelargonblad och blommor.

 

  Besökare

                                                   

 Webbplatsen uppdaterades 11-06-02

Copyright © 2005 Kerstin